Rozéfröccs 2.0

A rozéfröccs a nyár itala… Volt nekem, tavaly nyáron, amikor egy csomósokat ittam belőle langymeleg estéken. Idén valamiért rá se tudtam nézni, leváltotta a gin tonic – pár nappal ezelőttig. Azóta jelentem, a rozéfröccs ismét a top három nyári ital között van, hurrá, éljen, helyreállt a béke az univerzumban!

Viharos kapcsolat a miénk a rozéval. Évekig ki nem állhattuk egymást, majd egy szép napon mégis összehozott minket a sors, és egymásba szerettünk. Aztán meg egymásból ki. Most meg megint egymásba. Se veled, se nélküled. Az érzékeny egyensúly most helyreállt hála a párkapcsolati terápiának, amit együtt, közös erővel csináltunk végig. És mi volt a megoldás? Nyitottunk. Nyitottunk az új tapasztalatok, az ismeretlen vizek felé. Nyitottunk a rozmaring és a szeder felé.

Rozéfröccs 2.0 @LaMimieux

Viccet félretéve, a rozéfröccs alapja a rozé (ki gondolta volna?), úgyhogy szinte minden azok múlik, milyen az a rozé. Nem vagyok egy bor-sznob, nem tudom a terminológiát, de nincs is arra szükség (szerintem): olyan rozéból készíts rozéfröccsöt, ami ízlik, még simán is. Pont. Ennyi. Ez a titok, most már mindenki tudja. Szívesen.

Hozzávalók

  • 1 dl a kedvenc rozédból, behűtve
  • 2 dl szóda, behűtve
  • 3-4 szem szeder
  • 1 ág rozmaring
  • Jégkocka

Rozéfröccs 2.0 @LaMimieux

Hogyan

  1. A pohárba tedd bele a rozmaringágat, dobd bele a szedret, és ha használsz, akkor a jeget is.
  2. Bor.
  3. Szóda.
  4. Kis keverés, és már ihatod is.

Rozéfröccs 2.0 @LaMimieux

A rozéfröccs számomra a barátokkal átbeszélt esték itala, és amíg gondtalanul elcsevegtek, addig pont átveszi a fröccs a rozmaring ízét, a szeder is kicsit elázik, és voilà, ez a felturbózott rozéfröccs. Ha már turbózás… Egy evőkanál ginnel is meg lehet fűszerezni a fröccsöt és akkor már ki is kiálthatjuk minimalista koktélnak. Nagy jóindulattal. Egészségetekre! 😉

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..