Kávé az Orient Expresszen | ORIENT café & tea

Orient Kávézó Szeged kávé @LaMimieux

A kávézók számára van egy különleges kis sarok a szívemben. Egy jó kávézó számomra olyan, mint egy otthon távol az otthontól. Szeretek leülni, a kávém mellett elmélyedni egy könyvben, vagy egyszerűen csak bámészkodni és inspirálódni: egy kávézó tökéletes hely, ha éppen magányra vágyok, de akkor is, ha pont abban szeretnék sütkérezni, hogy emberek vesznek körül.

Az én fejemben a kávézók képe idilli. Éppen ezért a jó kávé és a csinos megjelenés önmagában, bár elég, azért mégsem fog arra késztetni, hogy boldogan összecsapjam a tenyerem és alig várjam, hogy legközelebb újra betérhessek.

Orient Kávézó Szeged kávé @LaMimieux

Nem, ehhez kell még valami. Egy kis plusz. Vagy karakter, ha úgy tetszik. Személyiség? Talán ezek keveredése. Mindig örülök, ha ilyen helyre bukkanok, mert úgy érzem, a mai nagyon modern, nagyon letisztult egyen-kávézók világában már nehéz olyanba botlani, amelyikben nem támad olyan érzése az embernek, hogy na, igen, ez a hely precízen egyedire lett tervezve.

Amikor rábukkanok olyan helyekre, ahova én is szívesen visszamennék, szeretek másoknak is mesélni róluk, mert az osztozkodás egyenlő a törődéssel. A legutóbbi ilyen felfedezés a szegedi Orient kávézó volt. Kávézó könyves ihletésű névvel? Tökély.

Orient Kávézó Szeged kávé @LaMimieux

Az Orient jó példa arra a tökéletes elegyre, amiben megfelelő arányban keveredik a jó kávé, az otthonos belső, és a személyiség. Telis-tele van apró részletekkel, amiket felfedezhetsz, amíg elkészül a kávéd. Van valami a berendezésben, amitől egy kicsit tényleg úgy éreztem magam, mint aki visszarepült az időben és Szeged utcáit hátrahagyva az Orient Expressz fedélzetére lépett fel.

Orient Kávézó Szeged kávé @LaMimieux

Gyilkosság nem történt, és nyomozni sem kellett, de a hangulat tényleg regénybe illő, akárcsak a kiszolgálás. Mindig jó hallani az olyan történeteket, amikből szinte süt, hogy valamit szívvel-lélekkel hoztak létre, és az itt töltött kávészünetnyi idő alapján úgy vélem, az Orient is egy ilyen hely. Már alig várom, hogy legközelebb beugorjak egy csészére – persze, stílusosan, egy Agatha Christie könyvvel a kézben.

ORIENT café & tea elérhetőségek

Instagram  Facebook

One comment on “Kávé az Orient Expresszen | ORIENT café & tea

  1. Még tavasszal jártam itt a lányommal. Kedves hangulatú hely, jó kiszolgálással. Gabonatejjel ittam kávét, cukor nélkül. A kávé eredetére nem emlékszem, de a várakozásnak megfelelt. Máskor is betérek ide és tovább kóstolgatok, persze az ott szépen tálalt nagy választékú finom ropogós keksz féleségekből is! A személyzetnek további jó munkát kívánok, sok betérő fogyasztóval, a finom kávé, tea és aprósütemény kínálataikkal.

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..