November

november @LaMimieux

November. A szitáló esők és váratlan hóesések hava. Amikor korán sötétedik, és a küszöb alatt bekúszik a hideg. Egy hónap, ami gyertyafénnyel kezdődik és azzal is végződik. Egyszerre komor és meghitt; egyszerre az ősz utolsó hónapja, de a tél kezdete is.

Ez a hónap a kapu az év legmelegebb téli hónapjához, ő a december nővére. A november az elmúlt Karácsonyok szelleme, és mégis több, mint az ünnepi szezon bús felvezetője. Ilyenkor is van szín, csak észre kell venni: az utolsó sárga falevelek szinte ragyognak a csendes esőben, akárcsak a cinkék begye, ahogy a lepotyogott dió között keresgélnek. És van illat is, meleg fűszereké, amik körbelengik a konyhát, és hideg, ködös reggeleké, amik beleivódnak az ember hajába.

Jó hónap ez arra, hogy befelé fordulj és ott találj otthonra, melegségre, még ha az ablakon kívül hideg is van. És arra is, hogy rájöjj, sötét nélkül nincs világos, és november nélkül nincs Karácsony.

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..