Kávé, kávé, kávé

kávé

 

Az egyik kevésbé kreatív karácsonyi ajándékkal indul a történet, mert hát valljuk be, az apukáknak mindig a legnehezebb ajándékot venni. Szóval ez a meglehetősen szerény ajándék egy csomag specialty (vagy újhullámos) kávé lett, amit az egyik kedvenc budapesti kávézóim egyikében, a Ferenciek terén lévő Madalban szereztem be az egyik nagyon barátságos barista segítségével (ezúton is köszi!), aki alaposan kikérdezett az ajándékot kapó kávézási szokásairól, a kávégéptől kezdve a tej melegségéig. Ja, merthogy a kávé azért nem egy teljesen random ajándék volt, csak mondom.

Kávé, kávé, kávé

Az van velem meg a kávéval, hogy bírjuk egymást, de azért nem egészségtelenül. Van, hogy napokig nem is iszok kávét, máskor meg alig várom, hogy beülhessek egy bájos kis kávézóba, és elszürcsöljek egy cappuccinót/flat white-ot (soha, soha, de soha nem feketén, ki is dőlnék mostanra tőle, a fényképek elkészülte után ment bele a tejhab). És ez nagyjából mutatja is, milyen a mi barátságunk a kávéval, mert a kávét az ízéért, meg az érzésért iszom, nem azért, hogy felébresszen vagy, hogy felpörgessen, mert az nem nagyon szokott működni. Ültess be egy már említett bájos kávézóba, tegyél elém egy remekséges módon elkészített csészényi kávét, meg adj esetleg a kezembe egy könyvet, és minden szuper lesz.

Kávé, kávé, kávé

És mivel nálam a kávé íze az, ami számít, ezért nem is vagyok kibékülve akármilyen kávéval. Ami azt illeti, egészen sznob vagyok kávé terén, de az van, hogy ha egyszer kipróbálod az igazán jó cuccot, akkor onnan nincs visszaút… És ezzel vissza is értünk az eredeti történethez, merthogy megfertőztem a család többi tagját is, és a megszokott itthoni kávék fénye kicsit eltompult (bocsi!). Úgyhogy hamarosan már be is rendeltünk ugyanazt a kávét, meg még két másik félét találomra, mert miért is ne.

Kávé, kávé, kávé

Amióta megérkezett a kis csomag, már mind a hármat ki is próbáltuk, de a kedvenc egyelőre marad az eredeti darab, a Beanlight Sofia Antioquia nevű szuperségje, ami instant szerelem volt, de a szintén Beanlight-tól származó La Montana, és a Beyond Within Huye Mountain Rwandája is jó választásnak bizonyult.

Kávé, kávé, kávé

És bár a csomagban volt mindegyik kávéhoz egy kis info-lapocska, fogalmam sincs, mitől lesz jó kávé a jó kávé, nem értek az ízekhez, meg a savassághoz, meg a többihez, szóval ilyen szempontból nem nagyon tudok mit mondani. Én csak azt tudom, hogy egy kávé jó-e vagy sem. Ezek jók. Úgyhogy egyéb részletes infók helyett beszéljenek a képek. És lámlám, ez is az újévi fogadalom alá besorolható dolog, szóval juhé!

Kávé, kávé, kávé

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..