Karácsonyfadíszek, természetesen

Karácsonyfadíszek természetesen citrom narancs fahéj karácsony dísz @LaMimieux

Karácsonyfadíszek – van, aki a piros-arany párosítást szereti, van, aki kék-ezüst párti, nem beszélve a nyolcmillió másik lehetőségről (ismerek én olyat, aki videojáték kontrollereket aggat a fenyőre…). Én személy szerint piros-arany párti vagyok, sok-sok gömbbel és fénnyel. Idén viszont két Karácsonyfa is lesz a házban – és nem szégyellem, rendben? Egész évben erre készülök, persze hogy a maximumon fogom nyomni az egész Karácsony-bulit. A grincsek meg egyenek egy mézeskalácsot, és üljenek le a sarokba, köszönöm.

Szóval. Két fa. Nincs elég dísz. De azért legyünk költséghatékonyak. Ha mindezt összeadjuk, mi az eredmény? Házilag készült karácsonyfadíszek, természetesen, olcsón, de azért színesen és szagosan. Miből, hogyan?

Gömbök helyett narancsszeletek

Mostanra már minden tele van naranccsal, vödrösen, akciósan, úgyhogy valószínűleg már ígyis-úgyis lenne otthon. Éppen ezért senkinek nem fog hiányozni az a két darab, amiből kijön 10-15 narancskarika-dísz – a gömbjeink. Egyszerűen csak fel kell szeletelni a narancsot, és vagy sütőben, alacsony hőmérsékleten kiszárítani őket, vagy pedig egy-két napra a fűtőtest tetején hagyni a szeleteket, hogy lassan, de biztosan elhagyja őket minden nedvesség. Mindkét esetben érdemes első lépésként papírtörlővel felszívni annyi nedvességet a szeletekből, amennyit csak lehet. Utána egyszerűen fűzz át rajtuk raffiát vagy spárgát, és már mehetnek is a fára.

Karácsonyfadíszek természetesen citrom narancs fahéj karácsony dísz @LaMimieux

Csillagok mandarinból és citromból

Ahelyett, hogy kidobnád a félbevágott citrom héját, kapard ki belőle teljesen a belsejét, aztán már csak egy éles kés kell meg egy kicsi, csillag alakú sütiszaggató forma. Egy citromból négy csillag simán kijön, ha ügyes vagy. Mandarinnal ugyanez a helyzet: úgy pucold, hogy a héj minél nagyobb darabjai egyben maradjanak, és utána lehet kivágni a csillagokat. Fűtőtestre téve kb. egy éjszaka alatt meg is száradnak. Előtte azért egy tűvel szúrd meg őket, hogy legyen hova befőzni az akasztónak való raffiát/spárgát – ta-dam, újabb színes-szagos karácsonyfadíszek!

Karácsonyfadíszek természetesen citrom narancs fahéj karácsony dísz @LaMimieux

Fahéjrudak

A fűszerek között a legtöbb boltban találhatunk egész fahéjat is – zsineget rá, és már mehet is a fára! Ha az úgy túl egyszerű, akkor össze lehet hegeszteni több fahéjat, esetleg rá egy narancskarikát is, vagy masnit raffiából? Nincsenek határok, kérem!

Karácsonyfadíszek természetesen citrom narancs fahéj karácsony dísz @LaMimieux

És még?

Ha, mondjuk, van elfekvőben zsákvásznad, abból lehet masnikat gyártani. Vagy, ha felvágod hosszabb csíkokra, akár még girlandnak is elmegy. A fahéjon kívül vannak még más fűszerek is, amik mehetnek a fára, például a csillagánizs. Tobozok, termések, szárított almaszeletek? Mézeskalács? Ezek mind-mind tökéletes karácsonyfadíszek.

Karácsonyfadíszek természetesen citrom narancs fahéj karácsony dísz @LaMimieux

Én pedig már alig várom, hogy az enyémeket felaggathassam a fára – merthogy ennyi önuralmam azért van, a fa még nem áll. Még.

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..