Jamie Oliver x LaMimieux

Voltatok már úgy egy ajándékkal, hogy nagyon örültetek neki, tetszett is, de aztán valahogy leginkább csak porfogó lett belőle? Velem sajnos rendszeresen történik hasonló, pedig tényleg, de tényleg nem szeretném, hogy egy-egy ilyen kis meglepetés a feledés homályába vesszen. No, de hogy jön ez ide? Mesélem…

Repüljünk vissza 2015 Karácsonyához (ami az év legcsodálatosabb időszaka, ha engem kérdeztek, és igen, függője vagyok, de erről majd később, ha itt az ideje). A levegőt fenyőillat lengi be, a szemekben szeretet és karácsonyfaizzók százainak tükörképe – elnézést, elragadtattam magam. Lényeg a lényeg, a fa alatt várt rám Jamie Oliver Otthonos ízek című szakácskönyve. Rögtön két példány is, hogyha nagyon pontos szeretnék lenni, de mára már csak egyikük képezi tulajdonomat. Öröm, boldogság, lelkesedés a gyönyörű képek láttán, hogy mennyi finomságot fogok én ebből megfőzni. Aztán teltek a hetek, hónapok, és a sok finomság csak nem ugrott ki a könyv lapjai közül a családi asztalra, leszámítva egyetlen süteményreceptet, ami, valljuk be, elég szomorú arány.

fron_book_s

Nem ez az első szakácskönyv, ami a birtokomba jutott, és a polcon talált örök nyughelyet, pedig komolyan mondom, szeretek sütni-főzni és egészen gyakran szoktam is… Csak ez általában úgy valósul meg, hogy kipattan egy szikra, azt követi egy gyors keresés az interneten, egy receptnyomtatás (sokszor az se, helló modern technológia), a kivitelezés, és jó esetben nem felejtem el mondjuk Pinteresten elmenteni a forrást. A rengeteg módosítás lejegyzéséről meg ne is beszéljünk, abból szokott lenni bőven, kérem szépen, én a körülmények áldozata vagyok (no meg lusta), ha éppen nincs itthon nem-tudom-milyen speciális szósz, jó lesz valami hasonló is, amit a kamrában fellelhető alapanyagokból össze tudok hozni (tudom, barbár vagyok, elnézést az esetleges gourmet látogatóktól, kérlek, hunyjatok szemet e jellemhibám felett).

side_s

Elnézést, kicsit elkanyarodtam, de ha velem tartasz majd a jövőben is, ehhez lehet, hogy hozzá kell majd szoknod… 🙂

A lényeg tehát, hogy úgy döntöttem, maximálisan kiélvezem ezt az ajándékot, és nekilátok megsütni-főzni a recepteket ebből a kötetből. És hogy biztosan ne adjam fel félúton (újabb jellemhiba), ezen a felületen osztom majd meg a világgal személyes kis projektem minden lépését, sikereit, és kudarcait. A jövő fényes és határtalan, úgyhogy ki tudja, még mi minden férhet majd bele ebbe a kis honlapba… Tarts velem, hogy együtt derítsük ki! 🙂

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..