Hygge Karácsonyra | Kuckózós Készlet

Hygge Karácsonyra II Kuckózós Készlet karácsonyi ajándék ötlet @LaMimieux

Az elmúlt egy-két évben a hygge világularomra tört – sorra jelennek meg az olyan könyvek, amelyek borítóját ez a dán szó díszíti (amit egyébként hivatalosan “ü”-vel kéne ejteni, de nekem már örökké “higge” marad.

A nagy hygge-láz elért engem is és kíváncsi lettem (hé, a kapunyitási pánik alatt minden szalmaszálba kapaszkodni kell, és az összes hyggés könyv boldogságot ígér, szóval nem kell ítélkezni, rendben?). Na meg, bár elkötelezett híve vagyok a “ne ítéljünk könyvet a borítója alapján”-elvnek, azért egy szép fedlap az én szívemet is megdobogtatja, és ha a hygge-könyvek valamit tudnak, akkor az mindenképp a design. Úgyhogy bevásároltam egy hyggés könyvet, elolvastam, és… Őszintén szólva sokkal okosabb nem lettem. Mármint érdekes volt, dekoratív meg aztán mindenképp, de sok újdonságot nem mondott.

Hygge Karácsonyra II Kuckózós Készlet karácsonyi ajándék ötlet @LaMimieux

És hogy mi is akkor a híres-neves hygge? Nehéz lenne megfogalmazni. De talán számomra a legjobban a kuckózás érzése az, ami leírja azt. Legyen puha pléd, gyertyafény, lágy zene, egy jó könyv, meleg tea, és valami finom csoki/süti, és már meg is van a hygge. Még egyszer mondom, ennél azért összetettebb az eredeti dán dolog, de én így ragadnám meg a dolgot. Szóval igen, számomra nem jelentett olyan nagy világmegváltást, amikor erről olvastam, mert már eddig is tudtam, hogy kuckózni jó, és hogy a kuckózás boldoggá tesz.

Hygge Karácsonyra II Kuckózós Készlet karácsonyi ajándék ötlet @LaMimieux

Most pedig, itt a tél, és a karácsonyi időszak, ami, valljuk be, bár az év legszívmelengetőbb szakasza, azért elég lehangoló is tud lenni a hideg, szürke idővel, meg a korai sötétedéssel – épp ezért ilyenkor még aktuálisabb a kuckózás, mint valaha. És mi lehetne annál jobb, mint kuckózni? Hát kuckózást ajándékozni. Főleg, ha kimerülőben vannak az ajándékötlet-források.

Hygge Karácsonyra II Kuckózós Készlet karácsonyi ajándék ötlet @LaMimieux

Mi kell egy hygge-készlethez?

  1. Gyertya. Mert a gyertyafény hangulatos (és akár házilag is készíthetsz gyertyát, ami plusz hygge-pont).
  2. Csokoládé. Vagy valamilyen süti (mondjuk csokis keksz?).  A csoki boldoggá tesz. Nem véletlen, hogy segít a dementorokkal való találkozás után is – varázslat, emberek!
  3. Tea. Vagy forrócsoki. Esetleg forralt bor? Valami forró és finom ital legyen, az a lényeg.  
  4. Egy jó nagy bögre, mert valamiből meg kell inni azt a forró italt.
  5. Pléd, hogy szó szerint lehessen kuckózni.

+1 Valami kis extra – egy puha gyapjúzokni, egy jó könyv, vagy az illető kedvenc filmje? Valami kis apróság, ami még teljesebbé teszi az élményt.

Hygge Karácsonyra II Kuckózós Készlet karácsonyi ajándék ötlet @LaMimieux

Mindezt pakold egy kosárba vagy valamilyen tárolódobozba, és már kész is a kuckózós/hygge készlet, ami egyébként nem csak Karácsonykor, de bármikor máskor is jó ajándék, mert valljuk be: néha nem árt, ha valaki emlékeztet minket arra, hogy le kéne kicsit lassítani.

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..