Tavaszi nagytakarítás – hogyan (ne) szelektáld a ruháidat

Tavaszi nagytakarítás – hogyan (ne) szelektáld a ruháidat @LaMimieux

 

Bizonyos időközönként rám tör a nagy lelkesedés, hogy akkor most jól kipakolom azokat a ruhákat, amik már nem kellenek/nem jók, mert hát ugye akkor nagyon jó lesz nekem – de persze nagyon rossz vagyok az egészben, és általában épp csak hogy több ruha nem lesz hirtelen a szekrényben, mint amennyivel indultunk. Mert ugye, majd csak jó lesz egyszer az a full poliészter blúz, aminek már a látványától is patakokban folyik rajtam a víz… ugye?!

Mentségemre szóljon, a legtöbb ruhám másodkézből való (értsd turkáló), és már évek óta a szekrényben van, mert ha valami beválik, azt addig hordom, amíg bírja a gyűrődést (haha). Sőt, nem is igazán emlékszem, mikor vásároltam utoljára ruhát. Ráadásul a mostani takarítós menet során egészen szívtelen voltam, és jó sok minden ki is került a szekrényből. Mármint a korábbi próbálkozásokhoz mérten sok.

No de, íme néhány tipp, ha rászánnád magad, hogy kiszelektáld a ruháidat:

Tavaszi nagytakarítás – hogyan (ne) szelektáld a ruháidat @LaMimieux

1+2. Állíts szabályokat, és próbáld meg nem megszegni őket

Mindig próbálok pár egyszerű(nek tűnő) szabály szerint eljárni a szekrény pakolása során, mint mondjuk, hogy az évek óta nem hordott daraboknak mennie kell. Ha jó lennék ennek megtartásában, nem lenne ennyi kacatom. De próbálkozom, az is számít, nem? Egy másik szabály, amit már egyszerűbb betartani, hogy ha már nem jó valamiért rám a ruha, akkor az megy abba a kupacba, amelyiknek búcsút intek. Aztán persze vannak dolgok, amiket más szabályok szerint kell kezelni, pl. az alkalmi ruhákat, amiket nyilván nem hordok minden második nap.

3. Szerezz egy (vagy több) segédet

Én mindig úgy pakolom a szekrényt, hogy a húgom is ott van, mert tudom, hogy ő meg fogja mondani, ha valamelyik cucc nevetséges és mennie kell, még ha én erre magamtól nem is jönnék rá. És sokkal kevésbé unalmas úgy pakolászni, ha van kivel beszélgetni – most épp Piton szerepét vitattuk meg a Harry Potter univerzumban, és mit ne mondjak, rendkívül érdekfeszítő beszélgetés volt. Már ezért megérte.

Tavaszi nagytakarítás – hogyan (ne) szelektáld a ruháidat @LaMimieux

4. Legyen zene

Nekem mindig kell valami zene a háttérben, mert úgy sokkal jobb buli ez az egész dolog.

5. Találj új otthont a ruháidnak

Ami kikerül a szekrényből, az utána először átmegy a húgom kezén, aztán néha még anyukámén is, aztán pedig vagy valamilyen alapítványhoz vagy a ruhagyűjtő konténerbe kerül – attól, hogy nekem már nem kellenek, valakinek még jól jöhetnek!

6. Jutalmazd meg magad

Kiszanáltad a ruháidat, ügyes voltál, megérdemelsz egy kis jutalmat! Legyen az egy film egy kis nasival, vagy egy pohár bor – valami motiváció kell, hogy ne hagyd abba 10 perc után annak a rohadt szekrénynek a pakolását… Nekem legalábbis kell valami, hogy ne adjam fel.

És íme a kupac ruha, amitől megszabadítottam a szekrényemet – legyen ez a motiváció, hogy te is kiszelektáld a ruháidat. 🙂

Tavaszi nagytakarítás – hogyan (ne) szelektáld a ruháidat @LaMimieux

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..