DIY csillag girland

DIY csillag girland csináld-magad karácsonyi dekoráció @LaMimieux

Még korábban azt mondtam, hogy nem fogok spórolni a karácsonyi dekorációval, és ez így is van. A tudatos fogyasztás jegyében persze ez nem történhet máshogy, mint saját kézzel, olyan dolgok felhasználásával, amik már egyébként is rendelkezésre állnak. Elsőként egy egyszerű csillag girland készült. Aztán gyorsan még egy, csak más színekkel.

Bármikor máskor a fejemet ráznám a csillámokra, de valljuk be: az évnek ebben a szakaszában mindenhova elfér egy kis extra ragyogás, persze (nálam) csak mértékkel. És bár girland sok mindenből készülhet; én azért döntöttem a papír (és filc) csillagok mellett, mert:

 • egyszerű, csak vágni kell és ragasztani
 • gyors, egy szabad fél óra bőven elég
 • ünnepi, de épp csak annyira, hogy akár egész évben is fennmaradhat a girland

DIY csillag girland csináld-magad karácsonyi dekoráció @LaMimieux

Mi kell hozzá?

 • vastagabb papír (és filclap)
 • spárga, zsinór, raffia esetleg szalag
 • olló
 • ragasztópisztoly vagy cellux
 • vonalzó/mérőszalag
 • toll/ceruza

Hogyan?

 1. Készíts egy mintát a csillagokhoz – ha tudsz szabad kézzel rajzolni, ügyes vagy, ha nem, akkor itt egy minta; ezt vágd ki egy kartonlapból, vagy vastagabb papírból.
 2. Rajzold körbe a mintád a színes/csillogó/egyszínű/filc lapjaid hátuljára ahányszor csak szeretnéd (attól függ, milyen hosszú girlandot szeretnél és milyen sűrűn lesznek rajta a csillagok).
 3. Vágd ki mindet.
 4. Döntsd el, milyen messze legyenek egymástól a csillagok, majd mérőszalag vagy vonalzó segítségével jelöld meg a spárgád/zsinórod/stb. annyiszor ebben a távolságban, ahány csillagod van (én például 15 centiméterenként jelöltem meg a spárgát) – ne felejtsd el kihagyni helyet a zsinór végén és elején, hogy fel tudd akasztani a girlandot.
 5. Ragaszd a zsinórt a megjelölt helyen a csillagok hátuljának közepére (vagy épp az egyik csúcs közepére, ahogy jobban tetszik) – ehhez, ha filcet is használtál, akkor a ragasztópisztoly a legjobb, egyébként pedig elég a cellux is.
 6. Köss egy-egy hurkot a girland két végére, és már kész is.

DIY csillag girland csináld-magad karácsonyi dekoráció @LaMimieux

Az ünnepek után akár egy borítékba is beleteheted a girlandot, hogy aztán jövőre majd újra elővedd. Ha pedig végleg ráunsz majd, ne felejtsd el, hogy a papírcsillagok mehetnek a szelektív hulladékba, a zsinór meg még másra is jó lehet. 😉

Psszt, osztozkodni szép dolog, ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! ⬇️

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..