Egy éjszaka az Operában – vagyis mellette // Callas House

Egy éjszaka az Operában – pontosabban mellette // Callas House @LaMimieux

 

Nem tudom, más hogy van vele, de az én tapasztalataim alapján a hotelek meg a tetszetős dizájn nem járnak kézen fogva. Ez valószínűleg azért is van, mert nem épp Gresham-palotákban vagy Ritzekben szoktam megszállni – sőt, általában inkább az Airbnb-re szavazok (mint például Prágában), mert gyakran még egy egyszerű kis lakásnak is több karaktere van, mint egy nem épp olcsó hotelnek.

Nemrég azonban szállás kellett Budapesten egy éjszakára, és úgy döntöttünk, fenszizünk egyet (ésszerű kereteken belül, a Gresham még várat magára), és lefoglaltunk egy szobát a Callas House-ban, amire szállásböngészés közben bukkantam rá, és a fényképekkel megvettek – szerelem volt első látásra.

Egy éjszaka az Operában – pontosabban mellette // Callas House Hotel @LaMimieux

És szerencsére nem csaltak a képek: az Operára néző kis szobánk abszolút bájos volt, kellően rusztikus, és épp annyira elegáns, hogy ne érezze magát az ember feszélyezve. Éppen ezért persze körbe is kellett fényképeznem.

Kedvenc elemek a szobában:
  • a kis Marshall erősítővel is ellátott olvasósarok (ez a színkombináció szívecskeszemeket gerjeszt),
  • a kilátás (Andrássy út + Opera?!),
  • és a fürdőszoba (ilyet itthonra is kérek, köszönöm).

Egy éjszaka az Operában – pontosabban mellette // Callas House Hotel @LaMimieux

A szobában volt amúgy minden, ami egy hotelszobában kell, hogy legyen: papucs, törölköző, piperekészlet, szappan, varrókészlet (ami külön jól jött, mert annyira jó volt a Foo Fighters koncert, amire egyébként mentünk, hogy leszakadt a nadrágom gombja). A hotel a metróhoz szuperközel volt (1-es is, 3-as is, de még a 2-es is), a WiFi gyors volt (anélkül nincs élet), az ágy pedig nagy volt és kényelmes (szerintem).

Egy éjszaka az Operában – pontosabban mellette // Callas House Hotel @LaMimieux

Ami kicsit negatívum volt, az az, hogy bár a hotel személyzete tüneményesen kedves volt, az étteremben ez már talán annyira nem volt jellemző. Itt egyébként érkezés után fogyasztottuk el a pohár grátisz pezsgőnket (Operára néző szabadtéri kis asztalnál, tiszta romantika!), illetve másnap a svédasztalos reggeli is itt zajlott (ami bár jó volt, kicsit többre számítottam).

Egy éjszaka az Operában – pontosabban mellette // Callas Hotel House @LaMimieux

Viszont, a legeslegnagyobb probléma az volt, hogy az ütős koncert meg a pesti éjszaka között alig töltöttünk egy kis időt a hotelben, másnap reggel pedig jöttünk is el. Úgyhogy már alig várom a legközelebbi olyan alkalmat, amikor egy kis fenszizés mellett döntünk, és visszatérünk ide… 😉

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..