Augusztus

Augusztus. A hónap, melynek egét hullócsillagok szelik át. A napok egyre rövidebbek, és ezt kezded is észrevenni. Valami keserédes leng a levegőben az egész hónapon át és minden este van valami varázslatos a szürkület fényeiben.

Kedves hónap ez, az utolsó, melynek balzsamos éjszakáin még zeng a tücskök dala, ami után majd lassan kiszivárog a meleg a föld pórusaiból és átveszi a helyét a hideg.

Ez az a hónap, amikor hirtelen rájössz, hogy milyen gyorsan eltelt a nyár és te még alig élvezted ki, úgyhogy elkezdesz minél többet odakint lenni a szabadban, legalábbis megfogadod, hogy így teszel majd. Hiszen ez az utolsó alkalmad, hogy kiélvezd a nyár varázsát. Hogy megmaradjon rajtad a fürdőruha nyoma. Hogy átbeszélgethess egy éjszakát a csillagok alatt, anélkül, hogy dideregnél. Hogy egy pléden hasalva olvashass a szabadban. Az utolsó hónap, aminek a nevében nincs „r”. Az utolsó hónap, amikor még zöldbe borul a világ.

Jó hónap ez, tele csodákkal. Használd ki.

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..